ALGEMEEN
Dinsdag, 27 juli 2021
 
Begin pagina

Algemeen

Contact

FAQ


Leefgebieden

Nieuwsbrief

Projecten

 
Wereldwijd leven er ontelbare dieren in bittere ellende. Denk hierbij aan het voormalige Oostblok of de Mediterrane gebieden of Zuid Amerika. Maar ook in eigen land is er nog altijd een hoop mis als het om dieren gaat.

Maar gelukkig zijn er ook wereldwijd mensen die zich het lot van al deze dieren aantrekken en de zorg op zich nemen er iets aan te doen. Projecten veelal lokaal en kleinschalig die hulp goed kunnen gebruiken om verlichting te brengen in deze situaties. Projecten waar dieren centraal staan. Projecten waar dierenvrienden protesteren tegen bijvoorbeeld stierenvechten, overbevissing, het fokken met dieren voor commerciŽle doeleinden. Projecten waar dieren beschermd worden tegen mishandelingen.

Of het nu om ezels, honden, paarden, katten, dolfijnen, stieren of walvissen gaat. Of om dieren die onder erbarmelijke omstandigheden gehouden worden. Het vrijwilligerswerk van veel van deze projecten draagt bij aan een betere samenleving voor mens en dier. Vaak werkt men op een zeer primitieve wijze met de middelen die ter beschikking zijn. En die projecten verdienen het respect en de steun van de samenleving.

Voor al die projecten in eigen en het buitenland maken wij ons sterk. Samen met al deze mensen proberen wij bij te dragen aan een beter bestaan voor al deze dieren die hulp zo verschrikkelijk hard nodig hebben. Er is de afgelopen jaren al veel goeds gedaan. Laten we dit voortzetten.

Samen maken we een wereld van verschil.


Waar staan we voor?
In de politiek voeren we campagne om regeringen en beleidsmakers over te halen bestaande praktijken te veranderen en nieuwe wetten aan te nemen om het welzijn van dieren te beschermen of te verbeteren.

WereldDier heeft geholpen met het opzetten van nieuwe organisaties voor dierenwelzijn, waardoor lokale gemeenschappen zich over de hele wereld kunnen inzetten voor verbetering van het welzijn van dieren.

De meeste problemen ontstaan door onwetendheid van de mens. Een belangrijke rol spelen de educatieve programmaís van WereldDier die gericht zijn op jeugd en omgang met dieren in zijn algemeenheid.

Onze veldwerkers bieden directe hulp aan dieren in nood, aan dieren die slachtoffer zijn geworden van natuurlijke of door de mens veroorzaakte rampen, waar ook ter wereld.
 
Copyright © 2021  |  Disclaimer